• drop

Projecten

PROJECTEN

Langer thuis blijven wonen

Langer thuis blijven wonen

Seniorenmiddag 13-14 oktober 2015
Gemeente Maasgouw de senioren middag op 13  oktober in  “Don Bosco” te Heel en op 14 oktober in “De Spil” te Maasbracht.
Tijdens deze middag was duidelijk te beleven en te ervaren  over hoe senioren zo lang mogelijk  thuis kunnen blijven wonen. Het overheidsbeleid, ook van de Gemeente Maasgouw, is erop gericht mensen langer  zelfstandig te laten wonen. Ingrijpende veranderingen op het gebied van de zorg maken dit ook noodzakelijk. Steeds meer senioren zullen zorg en ondersteuning  thuis nodig hebben. Pas als  het thuis niet meer gaat komt het verpleeghuis in zicht. Gebleken is dat vele senioren in de Gemeente Maasgouw ook zolang als mogelijk thuis en in de vertrouwde leefomgeving, eigen woonkern, willen blijven wonen. Het is dus van groot  belang dat hiervoor de komende jaren oplossingen gevonden worden. De senioren organisaties en de Gemeente Maasgouw voelen zich samen verantwoordelijk om goede voorlichting te geven met betrekking tot goede,  uitvoerbare en betaalbare  mogelijkheden voor woningaanpassingen, thuisautomatisering (domotica)  in bestaande woningen in de huur en in de particuliere sector.  Denk aan gelijkvloers maken van de woning, aanpassingen in de badkamer, zoals een verhoogd toilet of juist een verlaagde wasbak  of keuken voor mensen in een rolstoel of een toegankelijke en onderhoudsvrije tuin.

BLOM care innovation staat met nieuwe concepten, samen met Free@home van ABB/Bush &Jeager en De Schans met WMO units

 
Middels de aanwezigheid van de huisbesturingssystemen in de Free@home truck van Bush&Jeager en ABB was een juiste ervaring voor de ouderen om te zien wat er mogelijk is en waarom domotica een aanvulling op je leven kan zijn.
 
Nadere informatie is via http://www.blomcareinnovation.nl/nl/contact  op te vragen.

 
Website