• drop

Nieuws

Onze inzet zorgt voor positieve resultaten

Regie in zorghuisvesting moet naar oudere zelf

Zorghuisvesting

BLOM care innovation uit Oirschot haalt mooie resultaten met innovatieve oplossingen

Regie in de zorghuisvesting moet naar oudere zelf


De glimlach op het gezicht van de bewoner. Dát is waar het uiteindelijk allemaal om gaat voor Frans Blom. De drijvende kracht achter BLOM care innovation maakt slim, creatief en innovatief van een zorg- en verpleeghuis een thuis.

De passie en energie spatten ervan af bij Frans Blom. De eigenaar van BLOM care innovation aan Den Uitvanck 15 in Oirschot zit boordevol ideeën over hoe het beter kan in de zorghuisvesting. En dat komt goed uit, want als er één sector zoekende is, dan is het deze wel. “De vergrijzing slaat toe. Om de kosten in de hand te houden, moet het anders.”

Regie bij oudere zelf
Maar hoe? “Het antwoord is simpel: de regie moet naar de oudere zelf”, zegt hij vol overtuiging. “Dat levert geld op én kwaliteit van leven.”
Een voorbeeld: “Voor mensen in een verzorgingshuis komen, hebben ze allemaal hun eigen ritme. Eenmaal opgenomen moeten ze in hetzelfde keurslijf. Om 21:30 uur gaan ze bijvoorbeeld slapen. Thuis deden ze dat om 23:00 uur. En het dutje, dat voorheen even in de stoel was, gebeurt nu in het bed dat dominant in de kamer staat. Daardoor slapen ze overdag veel dieper en ’s nachts om drie uur is een hele groep klaarwakker. Juist dat soort dingen kosten veel tijd en energie in de verzorging.”

Out of the box
Dat kan anders. “Door out of the box te denken, kom je tot bruikbare oplossingen. Zo ben ik samen met wat andere bedrijven bezig een ‘slim’ bed te ontwikkelen dat overdag opgeklapt is en waaruit het gemakkelijk in- en uitstappen is.” Maar alleen met techniek kom je er niet, benadrukt hij. “Dat is een handig hulpmiddel, maar het gaat er vooral om dat mensen tevreden zijn en blijven. Dus geef ze de gelegenheid om ’s avonds nog even een borreltje te drinken als ze dat gewend zijn. Verstoor hun ritme zo min mogelijk.”
Verzorger, familie en cliënt. Voor BLOM care innovation is het een drie-eenheid die in evenwicht moet zijn en de basis vormt van de mindware, software en hardware. “Het belangrijkste is de mindware. Verzorgenden moeten doen waar ze goed in zijn, cliënten moeten zich thuis voelen en familie moet weten dat zij in goede handen zijn.”

De verandering
Om daarvoor te zorgen, moet de omgeving goed zijn ingericht. BLOM care innovation neemt samen met NOVACURA hiervoor zowel bij nieuwbouw als bij bestaande zorginstellingen de regie en werkt intensief samen met verschillende partijen in een keten, een transitie op mutatieniveau van zorg naar verpleegkamer te realiseren binnen 7 dagen en geheel gereed, gepoetst zodat de bewoner en gelijk in kan trekken. O ja, met voor de bewoner een leuke attentie op tafel in de vorm van een bloemetje. Het gaat tenslotte om de bewoner dat deze zich gelijk “thuis” voelt.

Levert geld en kwaliteit op
Frans Blom is terecht trots op wat hij al heeft bereikt, bijvoorbeeld in een verzorgingshuis in het Gelderse Gendt dat hij voor zijn voormalige werkgever omturnde naar een innovatieve klantvriendelijke omgeving. Door TNO zorg en bouw omschreven als good practice en door innovatiecentrum Syntens aangehaald als voorbeeld van hoe het ook kan. Want het levert geld én kwaliteit op. “Het zit ’m vaak in kleine dingen. Ruimtebesparende compacte persoonsgebonden badkamers, waardoor er meer leefruimte komt voor de bewoner.”


BLOM care innovation
Den Uitvanck 15
5688 XG Oirschot

T: 0499 – 32 48 36
E: info@blomcareinnovation.nl
I: www.blomcareinnovation.nl

Recente nieuwsberichten

Recente projecten

Recente tweets

  • @frans_blom @claudiareiner01 @delimburger @De_Bouwagenda Inderdaad Motivatie. Maar als scholen het tempo van innovatie en ontwi… https://t.co/1j2h7YA5J8ongeveer 18 dagen geleden geleden

  • @frans_blom Verandering van bedrijfsnamen. 2019 een nieuwe start met nieuwe naam. Namens ons allen een fantastisch 2019 toeg… https://t.co/EOjssYv7zVongeveer 118 dagen geleden geleden