• drop

Nieuws

Onze inzet zorgt voor positieve resultaten

Ketenregisseur in de zorg

Ketenregisseur in de zorg, hoe werkt dat?

Ketenregisseur WAT IS DE BETEKENIS & DEFINITIE    
   
Een ketenregisseur is een persoon, instelling of onderneming die de regie neemt bij een transportketen. De ketenregisseur heeft als primaire taak om de verschillende schakels in de keten zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.

Binnen de logistiek is het van belang dat de diverse schakels binnen een keten zo goed mogelijk op elkaar zijn afgestemd. In dat geval kunnen goederen efficiënt van de ene naar de andere schakel worden verplaatst, zonder dat hierbij extra kosten worden gemaakt. Het is de taak van de ketenregisseur om te zorgen dat de goederen efficiënt worden verplaatst.

Welke partij de ketenregie precies op zich neemt, is afhankelijk van het soort transport. In sommige gevallen is het de wens van een onafhankelijke klant om het transport zo goed mogelijk te laten verlopen. In dat geval is het gebruikelijk om een professioneel transportbedrijf te laten optreden als ketenregisseur. Het kan ook voorkomen dat een transportbedrijf zelf de goederen laat vervoeren. In dat geval kan men de ketenregie zelf in handen nemen.

De functie van een ketenregisseur komt niet alleen binnen de transportsector voor. Voor vrijwel alle beroepssectoren waar personen of goederen een bepaald traject doorlopen, kan een ketenregisseur worden aangewezen. Ketenregie komt bijvoorbeeld veelal voor in de zorg, waarbij de keten staat voor het pad dat een patiënt aflegt alvorens deze is genezen.

Maar wie is dan de ketenregisseur in de zorg? Of zien we de regisseur niet staan of erkennen we deze niet? Na vaak vragen ook aan specialisten in de zorg, bij cure - en care sector komen we er niet uit. Ik zal u helpen. De ketenregisseur van de patiënt/cliënt is de verstrouwens persoon van hem of haar. En wie dat is? Eigenlijk heel simpel aan de patiënt / cliënt vragen een dialoog starten en zorgen dat we met allen weten wie dat het is. Het is geen stempel op je voorhoofd dat je het bent, maar we dienen het te erkennen.

Nu nog in de zorgketen vertellen.

Recente nieuwsberichten

Recente projecten

Recente tweets

  • @frans_blom @claudiareiner01 @delimburger @De_Bouwagenda Inderdaad Motivatie. Maar als scholen het tempo van innovatie en ontwi… https://t.co/1j2h7YA5J8ongeveer 18 dagen geleden geleden

  • @frans_blom Verandering van bedrijfsnamen. 2019 een nieuwe start met nieuwe naam. Namens ons allen een fantastisch 2019 toeg… https://t.co/EOjssYv7zVongeveer 118 dagen geleden geleden