• drop

Nieuws

Onze inzet zorgt voor positieve resultaten

FME ontmoeting Amsteling

Tweede collectieve bijeenkomst voor IPC Zelfmanagement in de thuiszorg (ZMTZ)

Op dinsdag 28 oktober 2014 vond de tweede collectieve bijeenkomst voor IPC ZMTZ plaats in Woonzorgcentrum De Bogt/Westerbeer in Amsterdam. Het doel van deze bijeenkomst was de vorderingen van de IPC-deelnemers met betrekking tot hun zorginnovaties te belichten. Het thema van de bijeenkomst was 'De Markt'. Iedere zorgondernemer heeft als uitdaging tijdig marktkennis te vergaren en de zorginnovatie effectief te vermarkten. Hoe doe je dat?


De 14 IPC-deelnemers werden ontvangen in de grote zaal van het Woonzorgcentrum De Bogt/Westerbeer. De Bogt/Westerbeer ligt in de gezellige Spaarndammerbuurt, waardoor de locatie een uitgesproken Amsterdamse sfeer uitstraalt. Na een korte introductie van Annemarie Mulder (projectleider IPC ZMTZ), vertelde Frans Blom, directeur van Blom Care Innovation, hoe hij in het woonzorgcentrum een transitiekamer voor hulpbehoevende ouderen heeft gerealiseerd. De deelnemers kregen de primeur om deze zorginnovatie te bekijken.

Naast de ervaringen van Frans deelden IPC-deelnemers André Elands (The Enose Company/Auxzenze B.V.), Mick Verbrugge (VOC Businessgroup B.V.) en Marian Adriaansen (HAN) hun ervaringen. André ging in op het naar de markt brengen van hun geurdetectie zorginnovatie. Mick en Marian vertelden over het inschakelen van studenten voor marktonderzoek. Clustermanager Edwin Dekker deelde in zijn presentatie welke recente zorginnovaties, netwerken en projecten die vanuit het FME Cluster Life Sciences & Health in gang zijn gezet.

Uit de verschillende presentaties kwam een aantal speerpunten naar voren:
• Zoek naar manieren om de zorgkosten te halveren en tegelijkertijd de kwaliteit te verhogen (wet van Moore).
• Samen doen! Je kunt het niet alleen.
• Crowdfunding: een vernieuwende optie om onderzoek te dekken.
• Richt je op wat wel kan, steek geen energie in (politieke) deuren die dicht zitten.
Meer informatie
FME, Annemarie Mulder, T (079) 353 11 03,E annemarie.mulder@fme.nl

Recente nieuwsberichten

Recente projecten

Recente tweets

  • @frans_blom @claudiareiner01 @delimburger @De_Bouwagenda Inderdaad Motivatie. Maar als scholen het tempo van innovatie en ontwi… https://t.co/1j2h7YA5J8ongeveer 18 dagen geleden geleden

  • @frans_blom Verandering van bedrijfsnamen. 2019 een nieuwe start met nieuwe naam. Namens ons allen een fantastisch 2019 toeg… https://t.co/EOjssYv7zVongeveer 118 dagen geleden geleden